(30ml flacon) All-Pura Theeboom (Tea Tree) 100% pure essentiele etherische olie (Melaleuca Alternifolia)

100% Natuurlijke Tea Tree essentiele olie! Meleleuca alternifolia theeboomolie zuivert en zeer goed om de lucht mee te desinfecteren. 30ml flacon

€ 5,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Etherische Tea tree olie;Let op: Dit betreft geen 10ml maar een 30ml flesje met essentiële olie!
(dus 3x zo grote inhoud)Tee trea olie ook wel theeboomolie genoemd is een etherische olie welke uit de bladeren van de theeboom (Melaleuca alternifolia) wordt gewonnen. Tea tree staat bekend om zijn antibactieriele werking.

De meleleuca alternifolia is een naaldboom welke bekend is in Australie. De tea tree boom is familie van de mirte waar onze kruidnagel essentiele olie uit komt.

Al sinds het jaar 812 worden de geuren van de bladeren van de theeboom gebruikt voor verkhoudheden, griep en koorts. In 1770 heeft James Cook het product echter meegenomen naar Engeland, welke er in eerste instantie thee van heeft proberen te maken. Vandaar ook de naam tea tree. Later heeft men tea tree tijdelijk ingezet voor wondgenezing. Echter vlot opvolgend volgde het intreden van medicijnen.

Thee trea olie is niet voor inwendig gebruik, het kan leiden tot allergische reactie, vanwege de hoge concentratie eucalutol. De etherische tea tree olie is zeer zeker wel geschikt voor gebruik als aroma.  Tea tree zien we vaak terug in sauna’s en bij aroma diffusers. Het is goed om de lucht te desinfecteren en heeft een zuiverende werking op het lichaam.Etherische Tea tree olie in 30ml flacon; nu verkrijgbaar bij lucht-bevochtigers